Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja

v Ljubljani 01.01.2016

Splošni pogoji spletne trgovine PROMETHEUS so v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Prometheus upravlja podjetje Prometheus  d.o.o., kot ponudnik storitev e-poslovanja. Ob registraciji v spletno trgovino Prometheus, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu vnešene elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s po prodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.


NAROČANJE
V trgovini se izdelke kupuje izključno preko spleta (interneta). 
        
Spletna trgovina Prometheus omogoča naslednje načine plačila:

 • nakazilom na račun upravitelja trgovine Prometheus tj. podjetje Prometheus d.o.o.


PLAČILO PO POVZETJU Z GOTOVINO

Z gotovino ne poslujemo!
 
PLAČILO PO PREDRAČUNU 
Pri izbiri plačila po predračunu bo po zaključku nakupa na vaš e-poštni naslov posredovano potrditev naročila/predračun. Znesek lahko poravnate s plačilnim nalogom preko katere koli banke, spletne banke, pošte, Pri plačilu navedete tudi sklicno številko naročila. Pri nakupu po predračunu lahko izberete dostavo na vaš naslov ali kupljeno blago prevzamete osebno na sedežu podjetja Prometheus d.o.o.. V kolikor ni navedeno drugače, se v primeru dostave na vaš naslov obračunajo še stroški dostave.
V kolikor v 48 urah za naročila, ki naj bi bila plačana po predračunu ne bomo prejeli plačila, bo vaš nakup razumljen kot neveljaven.  

BANKA:   Banka Koper d.d.
TRR:         SI 56 1010 0004 8352 362

Sklic:         številka predračuna

CENE
Cene izdelkov v spletni trgovini PROMETHEUS vsebujejo DDV. Cene so označene v valuti EUR in so dokončne. Spletne cene v spletni trgovini veljajo samo za oddano naročilo preko spletne trgovine. Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa. Cene veljajo za en izdelek / kos. Popusti za večje količine so predmet dogovora.

DOBAVNI ROK
Dobavni rok za posamezne izdelke iz kategorije »NA ZALOGI« je 1-3 delovne dni. Za ostale izdelke, ki niso na zalogi je predviden dobavni rok 10-14 delovnih dni oz. po dogovoru.. Različne naročene izdelke vam bomo dostavili glede na skupni dobavni rok.

PREVZEM BLAGA OZIROMA DOSTAVA
Prevzem blaga se izvrši na naslovu spletne trgovine Prometheus v dogovoru s stranko.

Dostava blaga je možna po dogovoru.


SLIKE IN BESEDILO
Slike izdelkov v spletni trgovini PROMETHEUS so simbolične. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo.

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne trgovine Prometheus, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči (na kontaktni e-naslov info@prometheus-si.com), da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila blaga. Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Vračilo vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 30 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Vračila vplačil vršimo na TRR kupca.

Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

GARANCIJA

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

STVARNA NAPAKA

Prodajalec odgovarja za stvarne napake prodanega blaga v skladu z določili civilnega prava.

Kupec je dolžan o očitnih napakah prodajalca obvestiti v 8 dneh, pri gospodarskih pogodbah pa nemudoma, sicer izgubi pravico, ki mu iz tega naslova pripada.

O skritih napakah je dolžan kupec prodajalca obvestiti v osmih dneh, šteto od dneva, ko je napako opazil, pri gospodarskih pogodbah pa nemudoma.

Prodajalec ne odgovarja za napake, ki se pokažejo potem, ko mine šest mesecev, odkar je bila stvar izročena.

Kupec, ki je o napaki pravočasno in pravilno obvestil prodajalca, lahko takoj uveljavlja odpravo napake oziroma izročitev druge stvari brez napake ali zahteva znižanje kupnine.


DODATNE INFORMACIJE
Za dodatne informacije smo vam na voljo preko spletnega obrazca ali na elektronski naslov: info@prometheus-si.com